‘Als ik iets niet weet, probeer ik het te verbloemen’

Eerder deze maand schreef Janneke een open brief aan haar moeder, Martine (49), waarin ze haar bewondering uitsprak voor de manier waarop die voor haar zieke vader zorgt. Naar aanleiding daarvan vertelt Martine nu hoe het is om de vader van je kinderen aan Alzheimer kwijt te raken. ‘Tom werd vergeetachtiger en bij mij sloeg de paniek toe…’

“In het begin vergat hij niet zoveel. Het was meer zijn gedrag dat veranderde, hij raakte zijn goede gevoel voor humor kwijt en zonderde zich steeds vaker af. Tom was een enorme binnenvetter wat de ziekte betreft, dus erover praten deden we niet.

Ik vroeg hem om dingen op papier te zetten. Zo schreef hij: ‘Als ik iets niet weet, probeer ik het te verbloemen’. Dat bevestigde mijn vermoeden dat er iets was.

Lees hier het volledige ARTIKEL

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: