Nieuwe carrière

Door de jaren heen heb ik veel geleerd van al die lieve, veel te jonge mensen met dementie. Dat wil ik graag met je delen. Tips bv in de omgang! Voor velen van hen geldt: “Behandel me niet alsof ik een klein kind ben”. We hebben vaak de neiging om ze zo te benaderen. En dat is helemaal niet nodig en is alleen maar zeer pijnlijk en deprimerend. “Maak me aan het lachen, laat me zijn wie ik ben”, dat zijn kreten die ik vaak hoor. Daar kunnen we iets mee!! Ik heb in de afgelopen jaren veel van Tom geleerd, vooral toen ik hem thuis nog verzorgde. En daarna ook van alle gesprekken in het Jungheimercafe, welke ik in 2010 heb opgericht samen met onze geweldige casemanager. En in 2013 hebben Niels en ik Caffemed opgericht, een dagbesteding voor jonge mensen met dementie. In november 2016 zijn we het Odensehuis Gerard Smit gestart, een inloophuis voor mensen met dementie en hun naasten. Ik weet nog erg goed, dat Tom en ik niet wisten waar we wat zoeken moesten. Er was weinig hulp vanuit de medische wereld. Ik was 41 jaar en voelde me verloren, ik zou Tom kwijt raken, hoe dan ook. We kropen vaak achter internet, om te kijken waar we terecht konden. Gelukkig kregen we toen een casemanager aangewezen, maar dit was zo’n 8 maanden na de diagnose. Ze nam me mee naar een Alzheimercafe. Prachtig dat ze bestaan, maar ik was te jong om naar zo’n café te gaan. Ik wilde niet met Tom tussen de ouderen zitten om mijn problemen op tafel te gooien en dus moest ik aan de slag. Heel hard aan de slag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: