Hulp van een casemanager

Verspreid over de gehele provincie bieden casemanagers ondersteuning bij (vermoedens van) dementie. Ze ondersteunen de cliënt en diens mantelzorger bij het maken van keuzes of het oplossen van praktische problemen. Ze maken hierbij gebruik van sociale verbanden. Het doel is regieversterking van de cliënt en zijn of haar omgeving ten einde de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie te bevorderen.

De casemanager geeft informatie en advies, maar vooral ook uitgebreide vraagverheldering en ondersteuning. De casemanager is een professional die onderdeel uitmaakt van een lokaal samenwerkingsverband, gericht op thuiswonende mensen met dementie en hun naasten. Met behulp van de casemanager kan de cliënt zo lang mogelijk, in harmonie met de omgeving, thuis blijven wonen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: